Мода. Дамски пуловери, якета и палта есен-зима 2017-2018
Мода. Дамски пуловери, якета и палта есен-зима 2017-2018

Тази година модата на плетени облекла – поли, рокли, якета, пуловери и палта е във вихъра си. Към нея подхождат и различни аксесоари с подобни елементи – колани, чанти, калци, обувки.

Ако сте свикнали да се спирате на краткосрочен модел дреха, най-добрият вариант е макси дължина. През есенно-зимния 2017-2018 модни дизайнери, представят палтото за всеки вкус. Обръщат специално внимание на декора, уникална кройка и по-лесни копчета!

Есенно-зимните връхни дрехи са практични и носят елегантност в една комбинация. Тренчът, лекото палто, шлиферът, спортните якета са незаменим помощник от дамския гардероб. Те са водеща част от самото начало на есента. В мода "дамски пуловери" "якета и палта есен-зима 2017-2018 дизайнерите са обърнали специално внимание на тази така практична дреха, която подчертава елегантността, чрез втеляване. Може да се избира и между жилетка-палто или пуловер-яке. Тези облекла са и начин да се справяме с дъжда и хладните дни в този сезон. По отношение на цвета, заложете на кафява есенна гама от черно, маслинено, сиво, корал, масленозелено. Когато цветът на връхната дреха ви се струва скучен, добре е да освежите визията според цвят, чанта, шал, обувки.

Този сезон отново са модерни вълнените мохерени дрехи – пуловери, блузи и жилетки. Сред тях се наблюдават модели в по-елегантни форми като райе, дюс и меланж. Сред преобладаващите цветове са синьо, бордо, пепел от рози, бяло и черно. Настроение внасят и отделните елементи по блузи, бродерии, деколтета, плетени цветя на рамото, ципове, декоративни джобове.

Пуловери в бяло – въпреки, че не е най-практичният цвят за зимата, той е модерен и красив. Намира се на първа позиция, след искрящи цветове като оранжево и червено. Последван от актуални цветове за пуловери като лилавият цвят и слива. Според различните дизайнерски виждания претворени в модерно и бяло има всевъзможни модели за спорт, свободно време, работа, празненства, офиса.

Пуловерите плетива се делят главно на два типа:

В първият модел са плетки с едри фигури, цветя и форми. Този тип пуловери, якета и палта, украсени с подобни декорации позволяват различни форми, а самите плетки са изработени на една или две куки. Красиво се съчетават с елементи от кожа или копчета от кости;

Моделите във втората тенденция са по-малки, а плетките им по-нежни и по фини. Често пъти се използват копринени конци. Понякога пуловерите могат да са украсени с мъниста и камъни и подсилени с плат или кожа. При по-специални моменти могат да се наблюдават и златни или сребърни обшивки по ревери, яки, около ръкави или като фини детайли, ако се намират по якета и палта.

Дали изборът е насочен към тренчкот, класическо палтото до пода или палто яке - в есенно-зимния сезон 2017-2018 определено ще трябва да избирате. Дори и най-разглезената жена в модата ще бъде в състояние да актуализират гардероба си в зависимост от цялостното настроение на изображението.